Gezonde Levensstijl

Een gezonde levensstijl draagt bij aan een goede behandeling. Of is het juist andersom; een behandeling draagt bij aan een gezonde levensstijl?
Hier is eigenlijk geen antwoord op te geven. De twee aspecten gaan gecombineerd door het leven. Daar zijn wij in ieder geval van overtuigd op De La Salle.

Verschillende evenementen, faciliteiten en samenwerkingen op en buiten het terrein in Boxtel bieden de kans voor alle cliënten van De La Salle om aan een gezondere leefstijl te werken:

Equipe Mont Ventoux
Equipe Mont Ventoux
Met het project Equipe Mont Ventoux wil De La Salle en Koraal bijzondere jongeren aanmoedigen meer te bewegen, mentaal te ontspannen en te werken aan hun persoonlijke en sociale ontwikkeling.
Lees meer

Jaarlijks beklimmen jongeren, bewoners en buddy's van een aantal werkstichtingen van Koraal de top van de befaamde Franse berg Mont Ventoux. Gastenhof, Maasveld, St. Anna en De La Salle geven acte de présence!
Hiervoor trainen zij een half jaar intensief, waarbij sommigen zelfs nog moeten leren fietsen.

De deelnemende jongeren hebben aangegeven graag te willen fietsen voor een goed doel. Omdat diverse jongeren met kanker in hun naaste omgeving hebben te maken, is gekozen voor Kika: help kinderkanker de wereld uit!

Het zou leuk en fijn zijn als we een groot bedrag bij elkaar kunnen brengen. Doet u mee?

Volg het team van De La Salle
Klik hier om het blog van team De La Salle bij te houden.

Meer weten?
Lees hier alles over Equipe Mont Ventoux

Bijdragen aan een gezonde levensstijl
Bijdragen aan een gezonde levensstijl
De commissie Gezonde Levensstijl buigt zich over de (gezonde) leefstijl van cliƫnten en brengt daar zo nodig een verbetering in aan.
Lees meer

De leefstijl wordt systematisch en terugkerend in kaart gebracht zodat er een duidelijk zicht is op de leefstijl van de huidige populatie binnen De La Salle. Nieuwe cliënten worden direct ook gescreend om te kijken of er een verbetering of aanpassing nodig is.

Een kern van het bijdragen aan een gezonde leefstijl is het tonen van gezonde levensstijl. Daarom heeft De La Salle met de commissie Gezonde Levensstijl de pijlen ook op de medewerkers gericht. En met name op het voorbeeldgedrag en de uitstraling. Bijvoorbeeld een scherp rookbeleid en een bewustwording van de informatie die wordt overgebracht in combinatie met de uitstraling van de medewerker spelen een grote rol bij het verbeteren van de algemene leefstijl binnen De La Salle.

Gezonde Levensstijl in de media
Gezonde Levensstijl in de media
Wat gezien kan worden als heel normaal, blijkt soms toch een bijzonder. Regelmatig komt De La Salle in de media met de inzet rondom Gezonde Levensstijl. Klik op de links om het te bekijken.
Lees meer

RTL4  schenkt in het programma Koffietijd aandacht aan het Johan Cruyff Court en de jongeren van De La Salle die zich actief hebben ingezet.
Klik hier om de uitzending van vrijdag 07 mei 2016 te bekijken

Omroep Dommelland nodigt op dinsdag 29 maart 2016 Tygo, Peter en Rik uit om te komen vertellen over 'hun' Cruyff Court en de Gezonde Levensstil. Heroes Boxtel heeft daar opnames van gemaakt voor het eigen Youtube kanaal.
Klik hier om die compilatie te bekijken

Deel deze pagina op