Ouders en jongeren praten mee

De La Salle vindt het heel belangrijk dat ouders en jongeren serieus worden genomen en dat zij bouwen aan hun toekomst! Dat betekent onder meer dat De la Salle goed naar hen luistert en tijd voor ze neemt. Bij De La Salle zijn ouders en jongeren van betekenis!
Laat je horen
Laat je horen
Meepraten kan binnen De La Salle op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld altijd praten met je begeleider(s), met de ondersteuners van de cliëntenraad of met de orthopedagoog.
Lees meer

Maar ook tijdens een behandelplanbespreking of bij het evalueren van je werkdoelen mag jij van je laten horen. Jij bepaalt immers voor het grootste deel hoe jouw behandeling eruit ziet! Klik hier om te zien wat jouw invloed is op je eigen behandelplan en werkplan.

Daarnaast mag je deelnemen aan vergaderingen op je groep en kun je lid worden van de cliëntenraad.

Doe mee met de cliëntenraad
Doe mee met de cliëntenraad
De cliëntenraad is er vóór en dóór de jongeren van De La Salle. Alle jongeren zijn vrij om zich aan te melden bij deze raad, die heel belangrijk is voor de organisatie én voor de jongeren die van onze zorg en ondersteuning gebruik maken.
Lees meer

Een aantal keer per jaar vraagt de directeur van De La Salle wat er zoal besproken is in de cliëntenraad. Daarnaast vragen bijvoorbeeld ook de managers van De La Salle regelmatig advies aan de raad. Samen kijken ze naar wat anders kan en beter moet. Zowel voor de jongeren als voor de organisatie. 

De cliëntenraad publiceert regelmatig in de nieuwsbrief van De La Salle en in het magazine voor de jongeren van De La Salle, Kletsboek. Maar ook kunnen berichten van de raad op internet worden gezet of op de Facebookpagina van De La Salle. Ieder voorjaar wordt er door de cliëntenraad een jaarverslag geschreven. Daarin staat beknopt wat de raad het jaar ervoor allemaal voor elkaar heeft gekregen, waar nog aan gewerkt wordt en wat er nog komen gaat.

Jongerenmagazine Kletsboek
Jongerenmagazine Kletsboek
Het jongerenmagazine, Kletsboek, is gemaakt dóór en vóór de jongeren van De La Salle. Het staat boordevol leuke weetjes en nieuwtjes.
Lees meer

In het magazine staat ook wat er zoal in de cliëntenraad wordt besproken en welke activiteiten er worden georganiseerd. In iedere uitgave is er een fotoreportage van een jongere.

Archief Kletsboek
Klik op de link om de uitgave te downloaden:
 Juli 2018
 

Oudere publicaties zijn op te vragen. Vul dit formulier in en vermeld duidelijk welk jaartal en seizoen je zoekt. Je hoort dan zo snel als mogelij iets van ons terug.

Vertrouwensperspoon De La Salle
Vertrouwensperspoon De La Salle
Heb je een probleem of klacht? Durf je dit niet zomaar te delen met anderen? Je kunt altijd een beroep doen op een vertrouwenspersoon. Dit is een ondersteuner, die er speciaal is voor jou en voor jou alleen!
Lees meer

Het belangrijkste is dat jij het gevoel hebt dat er altijd iemand is waar je mee kunt praten! Hanneke Hermes is in dienst bij De La Salle als (cliënt-)vertrouwenspersoon en geestelijk verzorger.

Wil je iets in vertrouwen vertellen? Heb je vragen over het leven, over jouw leven? Dan kun je hiervoor een afspraak met haar maken. Samen kijken jullie dan wat je op dat moment nodig hebt. Een paar voorbeelden:

  • Je hebt iets meegemaakt en je wilt het tegen iemand vertellen maar je weet niet tegen wie. Dan mag je het de vertrouwenspersoon vertellen.
  • Je voelt je niet begrepen. Dan zal de vertrouwenspersoon proberen om jou wél te begrijpen.

Wil jij graag in contact komen met Hanneke?
hhermes@koraalgroep.nl

Je kunt ook een begeleider vragen Hanneke in contact met jou te brengen. 
Maak je geen zorgen, jouw gegevens blijven geheim voor anderen!

Vertrouwensperspoon Zorgbelang Brabant
Vertrouwensperspoon Zorgbelang Brabant
Maak jij gebruik van jeugdhulp en heb je vragen of klachten? Dan kun je gratis ondersteuning of hulp krijgen van een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Je ouders/verzorgers kunnen ook een vertrouwenspersoon raadplegen.
Lees meer

Wat doet een vertrouwenspersoon?
Een vertrouwenspersoon kan jou helpen door:
• naar je te luisteren,
• met je mee te denken,
• je te informeren en te adviseren,
• je te ondersteunen bij eventuele klachten.

Vertrouwenspersonen kennen de medewerkers en de manier van werken van de plaatselijke instellingen goed. De vertrouwenspersonen van Zorgbelang Brabant werken in de hele provincie Noord-Brabant.

Vertrouwenspersonen zijn ervaren professionals. Zij geven geen oordeel over de geboden hulp, gaan vertrouwelijk om met informatie en handelen alleen met jouw medeweten en toestemming.

Samen met jou probeert de vertrouwenspersoon er uit te komen en problemen vroegtijdig op te lossen. Hiermee kunnen klachten en juridische procedures worden voorkomen.

Meer weten? Klik hier

De vertrouwenspersoon van Zorgbelang Brabant heet Jeroen van Lieshout.
Telefoon: 06-11162971
E-mail: jvlieshout@zorgbelang-brabant.nl

 
1 2
Deel deze pagina op