Programma Teamontwikkeling

Één van de strategische projecten van Koraal betreft de leiderschapsreis van de team- en schoolleiders in combinatie met de ontwikkeling van de teams. Tot en met 2020 gaan zij samen aan de slag met door hen zelf geformuleerde leervragen. Doelstelling is goede zorg en onderwijs voor cliënten en leerlingen, op basis van het gedachtegoed zoals Koraal heeft neergelegd in de strategie, de 9 besturingsprincipes en het teamconcept.

Diverse zgn. SPITS-teams zijn gestart met het innovatieve programma Teamontwikkeling. Binnen Koraal regio Noordoost-Brabant zijn dat Linde 6 met teamleider Mari-José Verberne en leerondersteuner Sanne Peijnenburg. De Michealschool, met schoolleider Marjo Sanders en leerondersteuner Joost van der Heijden, zullen namens onderwijs deelnemen.

De SPITS-teams werken samen met proceseigenaren Hein Staps en Naima Rahmouni aan de verdere ontwikkeling van een maatwerkprogramma voor de regio Noordoost-Brabant. Deze zal aansluiten op wat teams nodig hebben om de eigen dilemma’s aan te kunnen pakken, om te verbeteren waar het kan -niet omdat het moet- en ten behoeve van een ontwikkeling die zin heeft. Voor team en de medewerker dus. Met als uitgangspunt de juiste zorg voor cliënten en leerlingen.

René Brans is programmamanager van Teamontwikkeling. Hij schrijft regelmatig over het programma op LinkedIn. Als je lid bent van LinkedIn kun je dat via deze link lezen.

Deel deze pagina op